Розробка системи підтримки і прийняття рішень при відкритті закладу ресторанного господарства

Автор(и)

  • Тетяна Валеріївна Хом’як
  • Інна Олександрівна Суіма

DOI:

https://doi.org/10.20998/2079-0023.2017.51.10

Ключові слова:

задача розміщення, системи підтримки та прийняття рішень(СППР), метод недомінованих альтернатив, інформаційні інтелектуальні системи, експертні системи

Анотація

Пропонується розглянути процес вибору типу закладу ресторанного господарства, а також місця розташування приміщення за пред’явленими критеріями особи, що приймає рішення для обраного типу закладу. Вирішується задача за допомогою методів з систем підтримки прийняття рішень та інформаційних систем в процесі вибору місця розміщення закладу ресторанного господарства. Зроблені висновки щодо вибору типу закладу ресторанного господарства та його розміщення у м. Дніпро.

Посилання

Voloshyn O. F., Mashchenko S. O. Modeli ta metody pryiniattia rishen [Models and Methods of Decision Making]. K, Vydavnychopolihrafichnyi tsentr "Kyivskyi universytet" Publ., 2010. 336 p.

Larychev O. Y., Petrovskyi A. V. Systemi podderzhky pryniatyia reshenyi. Sovremennoe sostoianye y perspektyvu ykh razvytyia [Decision support systems. Current state and prospects of their development]: vol.21 Ser. Tekhnycheskaia kybernetyka. Ytohy nauky y tekhnyky. – Moscow, VYNYTY Publ, 1987. 163 p.

Suima I. O., Khomyak T.V Systemnyi analiz vyboru mistsia roztashuvannia kafematerialy [System analysis of the location of the cafe]. Materialy nauk.-tekhn. konf. «Informatyka, matematyka, avtomatyka» (18–22 kvitnia 2016, Sumy) [Informatics, mathematics, automation Sci.-Pract. Conf (18–22 April 2016, Sumy)]. Sumy, SumDUPubl., 2016, pp. 252.

Suima I. O., Khomyak T.V. Metod nedominovanykh alternatyv dlia rozviazannia zadachi vyboru typu zakladu restorannoho hospodarstva [The method of unsustainable alternatives for solving the problem of choosing a restaurant type restaurant type]. Materialy nauk.-tekhn konf. «Naukova vesna – 2016» (6–7 kvitnia 2016, Dnipro) [Scientific Spring– 2016 Sci.-Pract. Conf (6–7 April 2016, Dnipro)]. Dnipro, VNZ “NHU”, 2016, pp. 420.

Suima I. O., Khomyak T. V. Zadacha vyboru typu zakladu restorannoho hospodarstva [The task of choosing a restaurant type restaurant type]. Materialy XIV vseukr. nauk.-prak. konf. «Teoretychni i prykladni problemy fizyky, matematyky ta informatyky» (26–28 travnya 2016, Kyiv) [Theoretical and applied problems of physics, mathematics and informatics the XIV int. Sci.-Pract. Conf (26–28 May 2016, Kyiv)]. Kyiv,VPI VPK "Politekhnika" Publ., 2016, pp. 77.

DSTU 4281:2004. Zaklady restorannoho hospodarstva. Klasyfikatsiia [Catering establishments. Classification]. – Kiev, Derzhstandart Ukrayiny Publ., 2004, 18 p.

Bruk B. N. Metodi ekspertnikh otsenok v zadachakh uporiadochenyia obektov. Tekhnycheskaia kybernetyka [Methods of expert assessments in problems of object ordering. Technical Cybernetics]. – 1972. – no.3. – pp. 3–11.

Hlushchak Yu. I. Vykorystannia prohresyvnykh informatsiinykh tekhnolohii v derzhavnomu upravlinni [Use of advanced information technologies in public administration]. Lviv, UADU with President of Ukraine Publ., Lviv, 2002.

Orenda prymishchen u m. Dnipropetrovsk [Rent of premises in Dnipro]. Available at: http://olx.ua/uk/nedvizhimost/arendapomescheniy/dnepropetrovsk/

Orenda torhovykh prymishchen u m. Dnipro [Rent of premises in Dnipro]. Available at: http://dnepropetrovsk.krysha.ua/arendatorgovyhdnepropetrovsk.html.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-12-26

Як цитувати

Хом’як, Т. В., & Суіма, І. О. (2017). Розробка системи підтримки і прийняття рішень при відкритті закладу ресторанного господарства. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Системний аналiз, управління та iнформацiйнi технологiї, (51), 65–71. https://doi.org/10.20998/2079-0023.2017.51.10

Номер

Розділ

СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ І ТЕОРІЯ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ