Розробка прототипу та дослідження продуктивності маркерної мобільної системи доповненої реальності - Векшин, О В; Ткачук, Микола Вячеславович; Пантелеєв, М О (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2017)
В роботі надається огляд сучасних технологій функціонування та розробки мобільних систем доповненої реальності, розглядаються приклади таких систем. Пропонується архітектурна модель адаптивної маркерної мобільної системи доповненої реальності та розглядається побудова прототипу такої системи на платформі Google Android з використанням інструментарію Metaio SDK. Зроблено висновки про продуктивність таких мобільних систем та можливі методи вирішення проблем високого часу обробки даних.