Аналіз електронних фільтрів Баттерворта чисельними методами - Северин, Валерій Петрович; Нікуліна, Олена Миколаївна; Буряковський, В С (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2017)
Створено математичні моделі електронних фільтрів Баттерворта різних порядків. На основі матричних методів інтегрування систем диференціальних рівнянь розроблені алгоритми та програми для обчислення перехідних процесів в фільтрах та їх прямих показників якості. Розраховані амплітудно-частотні характеристики, перехідні процеси та прямі показники якості фільтрів Баттерворта різних порядків.