Формальна архітектура агентної системи моніторингу результатів наукової діяльності вищого навчального закладу - Чередніченко, Ольга Юріївна; Янголенко, Ольга Василівна; Баранова, Ю М (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2017)
У роботі представлено мультиагентну систему моніторингу результатів наукової діяльності вищого навчального закладу. Розглянуто засоби подання абстрактної архітектури агентів, що дозволяють у формальному вигляді описати функціонування агентів. Така архітектура ґрунтується на представленні множини станів зовнішнього середовища агента, множини сприйняттів середовища агентом, множини можливих дій агента, а також функції сприйняття та функції вибору дії агента. З метою формалізації правил, за якими діє рефлексний агент, заснований на моделі, запропоновано використовувати метод компараторної ідентифікації теорії інтелекту. У роботі наведено формальну архітектуру агентів чотирьох типів, які здійснюють пошук джерел даних для моніторингу результатів наукової діяльності.