Методи математичного моделювання і оптимізації параметрів теплоенергетичного устаткування АЕС - Єфімов, Олександр В'ячеславович; Пилипенко, Микола Миколайович; Єсипенко, Тетяна Олексіївна; Каверцев, Валерій Леонідович; Чуян, О О (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2017)
Представлені приклади та обґрунтування необхідності застосування математичного, в тому числі і імітаційного, моделювання визначення надійності і оптимізації параметрів технологічних процесів з метою створення і удосконалення систем інтелектуальної підтримки, що необхідно для автоматизованого управління складними теплоенергетичними системами.