Аналіз стану інформаційних технологій в системі вищої освіти - Янголенко, О. В.; Лютенко, І. В.; Яковлева, О. В. (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2012)
Розроблена класифікація інформаційних систем вищих навчальних закладів на основі різних критеріїв: функціональності, приналежності розробки, відношення до навчального процесу та технології реалізації. Розглянуті етапи процесу обробки інформації та виділені рівні інформатизації діяльності вищого навчального закладу.