Параметрична ідентифікація нелінійного об’єкту нечіткою регресійною моделлю - Тащілін, М. В. (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2011)
Розроблена методика ідентифікації залежності «багатовимірний вхід–вихід» нечіткою регресійною моделлю при нечітко заданих вхідних змінних. Розглянута можливість оптимізації нечіткої регресійної моделі шляхом настроювання її параметрів генетичними алгоритмами за навчальною вибіркою експериментальних даних.