Метод виділення рухомих об’єктів на нестабілізованому відеозображенні - Колбасін, В. О.; Гарькуша, А. А. (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2011)
Запропоновано метод виділення об’єктів, що рухаються, у нестабілізованому відеозображенні, заснований на використанні вирахування послідовних кадрів. Метод передбачає виконання стабілізації зображення, виділення областей руху й власне об’єктів, що рухаються. За рахунок використання однієї й тієї ж матриці міжкадрової різниці при стабілізації та виділенні об’єктів, що рухаються, зменшено час обробки даних.