Розробка моделі програмного засобу візуалізації мережевих структур - Соловйова, К. О.; Мовчан, В. В. (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2009)
Розглядаються сучасні методи та існуючи програмні засоби візуалізації мережних структур. Визначаються вимоги до програмного засобу з візуалізації мережних структур.  Визнаються недоліки існуючих програмних засобів. Розроблюється модель програмного засобу, що відповідає означеним вимогам. Створюється програмний засіб на основі розробленої моделі.