КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМ АНАЛІЗУ БЕЗПЕКИ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ - ТОНІЦА, О. В.; ЄРЕМЕНКО, І. В. (Bulletin of National Technical University "KhPI". Series: System Analysis, Control and Information Technologies, 2010)
В статті розглядаються конструктивні методи і алгоритми комп’ютерного і математичного моделювання систем аналізу безпеки, які засновані на побудові та аналізі дерева відмов. Запропонований підхід дозволяє виконувати моделювання ризику аварій на основі структурно-логічної схеми виробничого процесу при будь-яких видах завдання ризику збоїв на кожному етапі виробничого процесу.